”Cambridge School of Bucharest” a fost gazda turului Diviziei Sud-Est, Ilfov, iar terenul de baschet a preluat pentru două zile denumirea de Capital One Arena, casa celor de la Washington Wizards, echipa din NBA al cărei nume este purtat cu mândrie de Cambridge.

Vorbim despre două zile pline de emoție pentru cei mici – zile în care mulți dintre aceștia au îmbrăcat pentru prima oară un echipament marca NBA -, într-o atmosferă pe cinste în care ”scandările” galeriilor au făcut să răsune numele echipelor de peste Ocean.

Emulația în jurul acestui eveniment a fost una peste așteptări, urmărind implicarea antrenorilor și dorința de a le da micilor sportivi cele mai bune sfaturi, dar și a arbitrilor, care au pus accent pe regulile de bază și în a le transmite participanților valori precum disciplina și respectul. Ultimii, dar nu cei din urmă, au fost părinții, care au venit cu o super energie iar unii dintre ei erau deja echipați cu șepci și alte articole are echipelor NBA reprezentate la turneu.

Rezultatele înregistrate au fost:

Etapa 1:

Charlotte Hornets – Orlando Magic     17-25

Washington Wizards – Atlanta Hawks    25-8

Miami Heat – Charlotte Hornets    15-19

Washington Wizards – Orlando Magic      21-35

Atlanta Hawks – Miami Heat      8-9

Etapa 2:

Orlando Magic – Atlanta Hawks 42-15

Miami Heat – Washington Wizards 9-26

Atlanta Hawks – Charlotte Hornets 15-17

Orlando Magic – Miami Heat 28-6

Charlotte Hornets – Washington Wizards  19-21

Copiii s-au bucurat să aibă alături și un invitat special – Alex Olah, jucător profesionist de baschet la CSO Voluntari și la echipa națională de seniori a României, care le-a transmis un mesaj înainte de începerea meciurilor:

„Știu că nu vă vine să credeți, însă la vârsta voastră și eu eram la fel de înalt ca unii dintre voi. Acum am 2,13 și îmi trăiesc visul jucând baschet profesionist. Important e să continuați să visați cu ochii deschiși. Vreau să vă sfătuiesc să vă distrați și să vă bucurați de această oportunitate unică de a reprezenta niște echipe de renume mondial. Tot ce trebuie să faceți este să dați ce aveți mai bun și să fiți o echipă. Să aveți un turneu cât mai frumos!”

Următoarele turnee din Conferința de Est vor avea loc în perioada 11-12 aprilie, în timp ce Divizia Sud-Est va avea returul pe 8-9 mai.