Cele cinci echipe din Divizia Sud-Vest s-au întâlnit, sâmbătă dimineața, la Boldești, în primul turneu al Conferinței de Vest.
Copii, antrenori și părinți s-au bucurat de o zi plină de emoții, pentru cei mai mulți dintre copii fiind prima competiție la care au participat. În plus, au avut de purtat și tricourile echipelor preferate din NBA.

Rezultatele înregistrate sunt următoarele:
Memphis Grizzlies – New Orleans Pelicans 9-36
San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 27-7
New Orleans Pelicans – San Antonio Spurs 33-27
Dallas Mavericks – Houston Rockets 14-20
Memphis Grizzlies – New Orleans Pelicans 9-36

Copiii au avut ocazia să-l cunoască și pe Cătălin Burlacu, fost jucători și actualul manager general la Federația Română de Baschet. ”Mă bucur că aveți ocazia să visați la echipele ale căror tricouri le purtați astăzi. Vă doresc ca, peste ani, când veți juca la formații mari din Europa sau NBA, să vă amintiți că acest turneu a fost punctul vostru de start”, le-a spus Burlacu.

”Primele meciuri au fost emoționante pentru copii, s-a văzut că nu știau la ce să se aștepte. Apoi a fost mai frumos, și-au dat drumul la joc. Cu siguranță, de la următoarele turnee o să fie din ce în ce mai bine”, a fost concluzia lui Mihai Juncu, antrenorul celor de la New Orleans Pelicans, una dintre echipele care au obținut, sâmbătă, două victorii.

Următorul turneu are loc sâmbătă viitoare, la Valea Călugărească.