Vineri, 15 martie, la Arena Baschetului, a avut loc ceremonia de deschidere a primei ediții Jr. NBA România Sud. Sute de copii din 5 județe – Argeș, București, Dâmbovița, Ilfov și Prahova – au venit însoțiți de părinți și profesori pentru a afla ce super-echipă de NBA vor reprezenta în următoarele două luni. Emoțiile au fost mari, iar bucuria acestei experiențe a fost descrisă de cei mai mulți printr-un singur cuvânt: ”memorabilă”!

Vladimir Radmanovic: ”Jucați baschet cu zâmbetul pe buze”

Invitatul special al Draftului Jr. NBA România Sud a fost o legendă a baschetului ex iugoslav, un fost finalist al NBA și un ambasador al dragostei pentru valorile sportului, pe care cea mai puternică ligă din lume o manifestă prin proiectele sale. Radmanovic s-a arătat surprins de cât de bine cunosc copiii din România baschetul de peste Ocean și le-a povestit acestora din experiența sa din NBA – cum este să te lupți pentru un campionat, să joci cu Kobe Bryant sau Steph Curry.

”Jucați mereu cu energie și cu zâmbetul pe buze. Bucurați-vă de baschet și de această experiență. Nu fiți leneși! Țintiți tot timpul spre a da 100%!”, le-a spus Vladimir.

El i-a asistat pe copii în timpul draftului, a avut răbdare să facă poze cu toți și să le ofere autografe pe cartonașele pregătite.

Carmen Tocală, serbată în mijlocul copiilor

Alături de reprezentanții Inspectoratului Școlar și ai Federației, Carmen Tocală i-a întâmpinat cu căldură pe cei mici, mulțumindu-le școlilor și părinților pentru deschiderea pe care au arătat-o față de inițiativa Jr. NBA România Sud.

”Bucuria copiilor este bucuria familiilor. Nu ai cum să nu te încarci cu energie, cu emoție, când le vezi entuziasmul. NBA este un fenomen global și nu mă surprinde că cei mici – și aici vorbim de clasele I-IV- știu atât de multe despre superstarurile baschetului mondial! Va fi o competiție pe cinste, pe care intenționăm să o încheiem chiar pe 1 iunie, de Ziua Copilului. Le mulțumesc tuturor partenerilor și autorităților care ne-au susținut în acest proiect. Mă bucur că reușim să avem cea de-a două ligă Jr. NBA România, acum, în premieră, în partea de Sud a țării!”, a declarat președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.

La poza de final, căpitanii echipelor i-au cântat ”La mulți ani” lui Carmen Tocală, Draftul având loc chiar de ziua ei, iar Radmanovic i-a oferit cadou o minge cu autograf.

Amintiri de neuitat

Dintr-un cadru care i-a făcut pe cei mici să trăiască experiența Draftului Jr. NBA, nu au lipsit majoretele, o mascotă simpatică, cartonașe și pixuri pentru autografe, o cabină foto în fața căreia echipele au făcut primele poze cu noile echipamente sau muzica bună.

Întreaga ceremonia a fost transmisă live cu mai multe camere de către partenerii noștri de la WeMaster, iar cele mai importante televiziuni și publicații naționale au fost prezente pentru a surprinde momentul și emoțiile copiilor care pentru 136 de meciuri vor fi parte din lumea Jr. NBA.